Forfatterne

Siri Pettersen
Forfatter

Siri ble født under nordlyset en sen høstnatt i 1971, med alvorlig livlig fantasi og stor allsidighet. Hun uttrykker seg gjennom design, web, tegneserier, illustrasjon, film og tekst; alt for en god historie.

I 2002 vant hun Bladkompaniets tegneseriekonkurranse med "Anti-klimaks". Serien sikret henne Sproingprisen som årets nykommer. Hun har også vært tegner til stripeserien "Smelt" og den tekstløse novelleserien "Kråkene".

Pettersen debuterte som forfatter i 2013, med «Odinsbarn», og fullførte «Ravneringene»-trilogien to år senere.

«Ravneringene» er en fantasytrilogi på norrøn grunn. Den første boken «Odinsbarn» ble sluppet høsten 2013 og ble en kritikerrost bestselger. Den ble nominert til Bokhandlerprisen som den første fantasy-ungdomsboken noensinne. Oppsiktsvekkende nok ble også den andre boken i serien, «Råta», nominert året etter. Det samme skjedde med den tredje boken, «Evna», ble lansert i oktober 2015. Aldri før har en hel serie blitt nominert, og Siri Pettersen har satt en ny standard for norsk fantasylitteratur. Trilogien er foreløpig solgt til sju land.

Martin Fyrileiv
Forfatter
Martin Fyrileiv ble født i Namsos i 1977 og vokste opp samme sted. Til daglig jobber han som lærer ved Høknes barneskole i Namsos kommune med ekstra fokus på lese- og skriveopplæringen.

Martin Fyrileiv debuterte med boka «Bergtatt: Portvokteren» i 2014. «Bergtatt: Portvoktere» er en eventyrlig spennende roman, den første i en planlagt trilogi. Her møter klassisk fantasy norrøn mytologi og norsk folketro. Spenning og action blandes med humor og varme. Romanen var blant stipendvinnerne i Schibsted Forlags manuskonkurranse for barne- og ungdomslitteratur i 2011.

Martin jobber for tiden med oppfølgeren til førsteboka. Den har arbeidstittelen «Bergtatt: Trollblod». Martin har utdanning fra forsvaret, mellomfag i nordisk arkeologi og bachelorgrad i allmennlærerutdanningen. De siste årene har han vært på flere skolebesøk og bibliotekbesøk, både i Trøndelag og Buskerud fylke.

Vetle Bredeli
Forfatter
Vetle R. Bredeli (f. 1993) er oppvokst i Levanger. Han var tidlig fascinert av bøker, og da spesielt fantasylitteratur. 19 år gammel fikk han stipend for å spille fotball i USA, men måtte avslå på grunn av en ryggskade.

"Nøkkelen" som ble utgitt i 2015 er hans debutroman og den første boken i trilogien "Blod og sverd". Vetle begynte å tenke på historien fra landet Esgaren allerede da han var omtrent 15 år. «Nøkkelen» følger unggutten Nitadel Lovenbort og hans kamp for å styrte Gudekongens tyranniske velde og inneholder kjente elementer som kampen mellom det gode og onde, samhold og svik, den store kjærligheten og en usikker ung gutts reise mot modning og ansvar. Boka omhandler også misbruk av religion og intoleranse.

Neste bok i trilogien er ventet høsten 2016.

Tonje Tornes
Forfatter

Tonje (f.1977) er utflyttet bergenser og bosatt på Oslo øst, nærmere bestemt midt på Tøyen. Hun er en selverklært nerd som lærte å lese av tegneserier og som alltid har elsket alle magiske og totalt urealistiske historier.

Høsten 2013 skjedde det noe magisk i hennes eget liv: Hun debuterte med fantasyboken «Hulder den første» i «Kire»-serien. Med den har hun fått mulighet til å leke og underholde andre med sitt helt egne helteunivers som har røtter i norske myter og eventyr. Oppfølgeren «Forbannet» kom i 2015, og neste bok i serien er planlagt i 2017.

Tonje jobber til daglig som tegneserieredaktør i Egmont, der det ikke går en dag uten at hun ler, høyt og lenge! Det skjer fordi hun jobber med serier som LUNCH, Pondus og Tegnehanne.

Sigbjørn Mostue
Forfatter

Sigbjørn Mostue (f. 1969) vokste opp på Kløfta i Akershus. Han er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie og har tidligere jobbet som bl.a. redaktør i Bokklubben, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med «Alvetegnet»-trilogien bestående av debutboka «Gravbøygen våkner» (2005) som han vant Arks barnebokpris med, den Brageprisnominerte «Nissedreperen» (2006) og «Krakens gap» (2007). Også trilogien «Den siste magiker» (2010-2012) har fått god mottakelse.

«Zombie-Bjarne» (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv. I 2015 vant han U-prisen med «I morgen er alt mørkt». Sigbjørn har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. Forfatteren er ofte på skolebesøk rundt om i landet og har besøkt Nord-Trøndelag tidligere.

Tone Almhjell
Forfatter

Tone Almhjell (f. 1973) vokste opp i Kristiansund og Trøndelag, men bor nå i Oslo sammen med kjæresten og to passe ville unger. Tone har hovedfag i engelsk og skrev hovedoppgave om J.R.R. Tolkiens «Ringenes herre». For ti år siden bestemte hun seg for å si opp jobben som journalist, selge leiligheten og skrive fantasy på heltid. Det har resultert i to utgivelser og gode kritikker.

Hennes første roman, «Vindeltorn» (The Twistrose Key) fra 2013, ble antatt av amerikanske Penguin forlag og utgitt over store deler av verden. I høst kom «Maretorn» (Thornghost), som er en frittstående oppfølger til den første boka. Hun skriver både på norsk og engelsk.

Torbjørn Øverland Amundsen
Forfatter
Torbjørn Øverland Amundsen (f. 1979) vokste opp på et folkebibliotek på Ålgård, et tettsted i Rogaland. Han elsker all historiefortelling, enten det er bøker, film, tegneserier, dataspill eller rollespill. Han er utdannet i og jobber til daglig med å sørge for at hackere ikke stjeler fra myndighetene eller private. Han har skrevet science-fiction romanen Bian Shen, første boken i en trilogi. Den ble utgitt på Gyldendal i 2013 og er i skrivende stund solgt til 5 land. Han gjør også manuskonsulentoppdrag og underviser i kreativ skriving. Foto: Rolf M. Aagaard