Fantasyfestivalen – for leseglede og eventyrlyst

Kremen av norske fantasyforfattere møtes på Verdal 11.-13. november, når Nord-Trøndelag fylkesbibliotek inviterer til Fantasyfestival for første gang.

Vi håper at denne helga vil bidra til å fremme leseglede og kreativitet, og skape gode minner og lesevennskap, sier May Britt Lagesen, som er fylkesråd for kultur i Nord-Trøndelag.

På festivalen vil ungdom og voksne kunne møte forfatterne Siri Pettersen, Martin Fyrileiv, Sigbjørn Mostue, Tonje Tornes, Tone Almhjell, Torbjørn Ø. Amundsen, Ann Sylvi Larsen og Vetle Bredeli. Det tilbys også «laiv» i biblioteket, tegnekurs og skrivekurs, og kanskje blir det cosplay. For nysgjerrige foreldre tilbys det introduksjonsforedrag av typen «Hva er fantasylitteratur?» og «Hvorfor leser ungene grøss?». Bokbussen i Sør-Trøndelag deltar også, og vil være base for spontan bokprat.

Festivalen tilbyr tre dager med forfattermøter og andre aktiviteter. Det meste er åpent for alle som vil, men deler er forbeholdt ungdom fra 13 til 18 år. Det gjelder blant annet kursene som går lørdag ettermiddag og søndag formiddag. Ungdommene tilbys også overnatting fra lørdag til søndag, for å gjøre festivalen mer tilgjengelig for ungdom fra hele fylket.

Festivalen arrangeres av fylkesbiblioteket i samarbeid med Verdal bibliotek og de andre bibliotekene i området. Den er finansiert med pengene fylkesbiblioteket og prosjektet «Nord-Trøndelag leser» mottok fra «Biblioteksentralens formidlingspris» i mars 2016.

Selv om hovedbasen er på Verdal, er det også et «filialarrangement» i Overhalla bibliotek fredag kveld, hvor du kan møte Siri Pettersen og Martin Fyrileiv.